Dag 1, den 22 juli 2017

Stora bunkringsdagen!

Idag gick kreditkortet varmt och jag tänkte försöka redogöra för så mycket som möjligt här.

Idag behövde vi komplettera med lite prylar, det var framförallt:

  1. En bra båtshake. Vi köpte en båtshake med trähandtag på Biltema som jag tänkte skulle vara bra att ha med tanke på alla slussar vi skulle igenom. Båten hade en båtshake som man kan skjuta ihop, men jag vågade inte lita på den.
  2. Två stycken stora kulfendrar. En kompis hade kört Göta Kanal ett par år tidigare och hans rekommenderade ett par ordentliga kulfendrar. Dessa skulle vi sedan ha hängande på akten när vi kom till hemma hamnen. Denna båt skulle ha en bojplats och vi tänkte förtöja med aktern inåt. Fendrarna köpte vi på Biltema, vi får se hur dessa håller om ett par år.
  3. Sjökort över Göta Älv, Trollhättekanal samt Göta Kanal. Jag velade länge om vi skulle köpa sjökort eller om vi skulle bara ha digitala kort. Båtens plotter hade sjökort över sträckan samt att jag hade Navionics på min Ipad för hela sträckan. Vi köpte till slut korten och jag är glad att vi gjorde det. Mer om detta i ett senare inlägg.
  4. Mörkläggning. Båten hade inga gardiner så vi tömde SeaSea´s lager på olika former av mörkläggningsgardiner.
  5. Batteriladdare. Då vi nu har en liten el-utombordare till vår jolle så köpte vi en extra batteriladdare för att ladda jollens batteri.

Jag och barnen fixade detta på förmiddagen. Sen vid lunch så kom min fru till Uddevalla med tåg. Tanken var att hon skulle köra hem bilen dagen efter (samt hjälpa mig bunkra all mat.

Därefter spenderade vi drygt 2 timmar på Ica Maxi i Uddevalla och handlade mat och dryck så att vi skulle i alla fall klara oss i två veckor.

På eftermiddagen kom min kompis Per och hans två barn. Den kvällen sov vi sju personer i båten. Skönt med 4 hytter och 8 kojplatser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.