Grabbsegling 2018

För tredje gången i modern tid så var vi i helgen ute på grabbsegling men mina kompisar från gymnasiet. Vi är sex killar som träffades i gymnasiet och 22 år senare försöker träffas regelbundet.

Vi har varit på tre seglingar tidare men då med två båtar. Nu när jag har en nya båt där vi alla får plats så blev det segling med bara en båt och vi har haft en underbar helg.

Beställde all mat från Ica ”hämta” på Ica Maxi Värmdö, sjukt smidigt. Beställde allt på nätet och hämtade 11 påsar mat strax efter lunch på fredagen.

Planen var att åka ut till båten på eftermiddagen för att lasta ombord allt som skulle med och förbereda avfärden. Grabbarna skulle dyka upp vid 18.30 och vi hade bord bokat på Grinda värdshus till kl 19.30. Vi kastade loss vid strax efter 18.30 och la till vid Grinda strax efter 19, det tar bara 25 minuter att åka över.

Jag hade bokat en plats via ”Dockspot” för att vara säker att få en plats och väldigt smidigt, plus att det alltid är skönt att ligga längsmed, men insåg behovet av flera tampar med dämpare vilket jag har nu åtgärdat.  Det är alltid rätt skvalpigt i hamnen i Grinda. Nu har båten 2 korta och 2 långa 18mm tampar med gummidämpare.

En av grabbarna behövde ansluta på lördagen vilket gjorde Grinda lämpligt.

På lördagen åkte vi till Träskö Storö för bad, bastu och god mat.

Men 5 grabbar ombord går det åt mycket färskvatten så på morgonen var vattnet slut. Läste att Finnhamn har sedan något år tillbaka vatten vid bryggan så efter frukost kastade vi loss för att åka till Finnhamn för att ta en glas och bunkra vatten. Tyvärr fungerade inte automaten, men kille om driver gästhamnen kom och hjälpte oss fylla 120l vatten. Tack för bra service.

Tack grabbar för en härligt helg. Vi kör igen nästa vår.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.