Sjövatten pump i pentryt

Jag försöker hela tiden opitmera vår nya båt så att det är så enkelt som möjligt att vara ute och segla med den. Det är ju ett antal komponenter som begränsar hur länge man kan ligga stilla och hur länge man kan vara ute. Mat, ström, färskvatten osv bland annat sådant inte får ta slut.

Båten har två skapligt stora vattentankar (ca 300 liter totalt) men med elpump så tar det fort slut. Något som vi har saknat på båten är sjövatten i pentryt så man inte alltid behöver använda färskvatten.

För att lösa detta så satte jag en t-koppling på sjövattenintaget till den främme toan och monterade en ny vattenpump under handfattet på toa.

Funkar kanon!

Det jag ska komplettera med är att på något sätt underlätta vinterkonserveringen av både sjövattenpump och toa.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.