Dubbla shuntar

När vi köpte båten så följde det med en Victron bmv 600 batterimonitor och som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så har jag kompleterat med en NASA BM-1 för att den går att se på lite avstånd.

På något sätt lyckades jag montera shunten till BM-1 fel förra året så jag fick inte med laddning, bara förbrukning i BM-1. Detta har jag nu åtgärdat. Båda shuntarna är inkopplade i serie och förhoppningvis kommer allt fungera enligt plan nu.

Jag återkommer med mina intryck när allt är klart.

2 svar på ”Dubbla shuntar”

 1. Vad, förutom att båten kanske är okänd, är det som gör att du vill ha konstant övervakning av batteri status via en stor display.

  jag kör bara victron appen och kollar status ibland, mest för skojs skull, typ belastningsprov, vinsch eller ankarspel, kontroll av laddström, samt efter någon dag vid stillaliggande utan laddning, alternativt mitt i vintern att man står nedanför båten och kollar laddstatus.

  Svara
  • Bra fråga. Jag gillar att ha koll på om det sker någon abnormt. Det är också ett sätt för mig att utbilda mina barn i att ström ombord är en ändlig resurs.

   Mvh
   Patrik

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.